ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Ο εθελοντισμός είναι η οικειοθελής προσφορά έργου ή υπηρεσίας που αναλαμβάνει ένα άτομο, χωρίς την υλική ανταμοιβή και προάγει την αλληλεγγύη, την συλλογική συμμετοχή και την κοινή ευημερία.
Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια φιλανθρωπική πράξη, είναι η δύναμη που ενώνει τους ανθρώπους και δημιουργεί αλλαγές στον κόσμο, δρώντας ευεργετικά για τον εθελοντή, τον ωφελούμενο και το κοινωνικό σύνολο.
Οι εθελοντές είναι το επίκεντρο της κοινότητας μας. Με την πολύτιμη προσφορά του χρόνου τους, την αφοσίωση και την προθυμία τους στηρίζουν ουσιαστικά την υλοποίηση του έργου μας.
Στον ξενώνα εφήβων “ΜΙΤΟΣ” η αλληλεγγύη, η ενίσχυση και η υποστήριξη των εφήβων είναι ο κύριος σκοπός μας. Ως εθελοντές θα έχετε την ευκαιρία να προσφέρετε στη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους εφήβους, να ενισχύσετε τις δεξιότητες τους, καθώς και τις δικές σας, να γεμίσετε με εμπειρίες και γνώσεις συμβάλλοντας στην κοινωνική ανάπτυξη των εφήβων.
Εάν θέλεις να προσφέρεις και ενδιαφέρεσαι να συνεργαστείς με ευάλωτες ψυχικά ομάδες, σέβεσαι τις απόψεις, τις αξίες και την ποικιλομορφία των εφήβων, έχεις την ικανότητα να εργαστείς σε ομαδικό περιβάλλον, τότε μην διστάσεις να γίνεις μέλος της ομάδας μας.

Εθελοντές